3 Aralık 2013 Salı

BEN VELİ KÜÇÜK


   Hikmet Çiçek arkadaşım, kimsenin yapmadığını yaptı ve General Veli Küçük’ü yazdı. Elinizden bırakmadan okuyacağınız bir kitap; “Ben Veli küçük.”

General Veli Küçük!
   Namı, Ergenekon tertibiyle Türkiye’yi saran komutan. Türk silahlı Kuvvetleri’ne yapılan operasyon onunla başladı. TSK’da hiçbir komutan onun kadar hedefe konmamıştır. Basında ve TV’lerde günlerce Veli Küçük ismi üzerinde fırtınalar kopartıldı. Türkiye onunla yattı onunla kalktı. Gladyo merkezi yüzyılın tertibini Veli Küçük üzerinden kurguladı. Bir general Türkiye’nin gözü önünde linç ediliyordu. Ergenekon davasının baş aktörü yapılmıştı Veli Küçük ve ondan uzak durulmalıydı.


Veli Küçük’ü kim general yaptı?
   Hiç unutmam, bir duruşmada, komutanlara Veli Küçük’ü tanıyıp tanımadıkları sorulduğunda, ‘Tanımıyoruz’ yanıtı sıklıkla verilince, Genel Başkan Doğu Perinçek yerinden hışımla kalkarak “Kara gözlüklerimi takıp, Yüksek Askeri Şura’ya girdim ve Veli Küçük’ü ben General yaptım” diye bağırmıştı mahkeme heyetine. Ortada Ergenekon diye bir örgüt ve bu dava kapsamında suçlu olan tek bir insan bile yokken Veli Küçük’ten uzak durulmalıydı. Hikmet Çiçek akıcı bir uslüple işte bu yalnız General’in öyküsünü yazmış. General Veli Küçük Ergenekon tertibine karşı, başından beri dimdik ayaktadır. Avukatı olan kızı Zeynep Küçük, birikimiyle, zekasıyla davanın en önemli avukatlarından biri oldu. Kitapta Zeynep Küçük’ün usta sorgulamaları yer alıyor. JİTEM nedir? Nasıl ele alındı? Kim ne söylemiş? Kitapta bu konuda yapılan açıklamaları bulacaksınız. Kutlu Savaş (raporu), Hanefi Avcı, E. Alb. Hasan Atilla Uğur ve E. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Teoman Koman’ın değerlendirmelerini ilgiyle okuyacaksınız. Yine kitapta Mehmet Eymür, Mehmet Ağar, Korkut Eken, Abdullah Çatlı, susurluk ve faili meçhul cinayetler yer alıyor.

Veli Küçük’ün savunmasından
   İki kez müebbet ve 99 yıl ağır hapis cezası veren 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin karşısında Türk milliyetçisi anti emperyalist bir General vardır. Veli Küçük, mahkeme heyetine şöyle sesleniyor: “Netice olarak, bugün burada, kaçak bir Yahudi (Tuncay Güney kastediliyor) ve kardeş katili, raporlu bir psikopatın (Osman Yıldırım kastediliyor) tanık ve gizli tanıklığı ile tutuklanmaktayım.” “Ben burada suçsuzluğumu ispat için çırpınmam. Bunu yaparsam, bu zindanların kapıların hukuksuzluğu haykıran binlerce vatansevere ihanet etmiş olurum.” “Vatanımın işgali son bulduğunda sona erecek olan esaret günlerimi güzel ve yalnız vatanıma helal ediyorum.”

Kitaba eleştiri
   General Veli Küçük, görevdeyken iki albayı yanına alarak Aydınlık Dergisi’ne bir mülakat vermişti. “Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis’i ABDCIA öldürttü” demişti. Dava dosyasında yer alan bu önemli açıklama ne yazık ki kitapta yer almamış.

Son söz
   Siz üst düzey bir komutan olarak boşuna hedef alınmadınız Sayın Generalim. En son hastaneye kaldırıldığınızı haber aldık. Size sağlıklar diliyoruz Veli Paşam. Ve eline sağlık Hikmet Çiçek.


-----------------------------
Ben Veli Küçük Kitabını %25 İndirimli Satın Almak İçin Tıklayın;