9 Mayıs 2013 Perşembe

Yunus Nadi 2013 Ödülü iki yazarımıza birden verildi!


“Yunus Nadi 2013 Ödülü”, Kaynak Yayınları’nın iki yazarına birden layık görüldü. 

Jüri ödülü, Sosyal Bilimler Araştırması dalında Doç. Dr. Hüner Tuncer ve Mustafa Solak arasında paylaştırdı. 

Ödül alan yazarlarımız ve kitapları:
1. Doç. Dr. Hüner Tuncer’in “Metternich'in Osmanlı Politikası” 
2. Mustafa Solak’ın “Atatürk’ün Bakanı Şükrü Kaya” 


“Yunus Nadi 2013 Ödülü” Kaynak Yayınları’nın iki yazarına birden layık görüldü. Jüri ödülü, Sosyal Bilimler Araştırması dalında Doç. Dr. Hüner Tuncer ve Mustafa Solak arasında paylaştırdı. 
Ödüller, Cumhuriyet gazetesinin 89. Kuruluş yıldönümünde, 7 Mayıs Salı günü Yapı Endüstri Merkezi’nin konferans salonunda verildi. 
Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, Dr. Erdal Atabek, Prof. Dr. Rona Aybay, Dr. Alev Coşkun, Prof. Dr. Emre Kongar ve Prof. Dr. Ahmet Mumcu’dan oluşan jüri ödülü, Doç. Dr. Hüner Tuncer’in “Metternich'in Osmanlı Politikası” başlıklı kitabına ve Mustafa Solak’ın “Atatürk’ün Bakanı Şükrü Kaya” kitabına verdi.

1. Kitap: Metternich’in Osmanlı Politikası
Deneyimli bir diplomat ve uluslararası ilişkiler uzmanı olan Doç. Dr. Hüner Tuncer, on beş yıl boyunca Avusturya ve Danimarka arşiv ve kütüphanelerinden elde ettiği bilgileri, “Metternich’in Osmanlı Politikası” başlıklı kitabında yalın ve akıcı bir üslupla sunmaktadır.

Kitap, Metternich hakkında ülkemizde yapılmış ilk monografik çalışmadır. “Devrimler, halk yığınlarının zenginleri soyma girişimleri ve bir doğa felaketidir” diyen Metternich, XIX. yüzyılda tutuculuğun simgesi olarak gösterilmiştir.

2. Kitap: Atatürk’ün Bakanı Şükrü Kaya 
Uzun bir araştırma sürecinden sonra Şükrü Kaya hakkında derin bir inceleme kaleme alan Mustafa Solak’ın “Atatürk’ün Bakanı Şükrü Kaya” başlıklı kitabı bu alanda yapılan ilk incelemedir. Şükrü Kaya, İsmet İnönü, Celal Bayar, M. Esat Bozkurt gibi Atatürk’ün en yakınında bulunmuş Cumhuriyet kadrolarının başında gelir. O, 1927’den sonra Atatürk’ün ölümüne değin hep İçişleri Bakanı olmuştur. Şükrü Kaya’nın Mahmut Esat Bozkurt’la paylaştığı bir özellik var. Her ikisi de önce İstanbul’da, sonra Avrupa’da alınmış ikişer hukuk diploması sahibidir. Kaya’nın sağlam hukuk kültürünün İçişleri Bakanlığı’nda onu başarılı kılacak bir özellik olduğu kuşkusuzdur.

Yazarlarımız:

1. Doç. Dr. Hüner Tuncer, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.
1971-1975 yıllarında, Siyasal Bilgiler Fakültesi "Uluslararası İlişkiler Kürsüsü"nde asistanlık görevinde bulundu ve "Uluslararası İlişkiler" dalında doktora derecesini aldı.
Kasım 1998'de, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde verdiği "Doçentlik" sınavının sonucunda, "Siyasi Tarih Doçenti" unvanını aldı.
2008-2009 yıllarında, Hacettepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yarızamanlı öğretim üyeliği yaptı. 14 Aralık 2010'da "Avusturya Devleti Bilim ve Sanat Şeref Nişanı"nı aldı.

2. Mustafa Solak, 1981 Sivas doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Sivas’ta yapan Solak, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezundur. Yüksek lisansını yine Ankara Üniversitesi’nde, Türk İnkılap Tarihi bölümünde yapan yazar, Devrim Tarihi ve Siyaset Bilimi alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir. 



-------------------------------------------------------------
Metternich'in Osmanlı Politikası Kitabını %25 İNDİRİMLİ Satın Almak için Tıklayın;