24 Nisan 2013 Çarşamba

TSK’ya operasyonun şeması



Balyoz davasından 16 yıl hapse mahkum edilen Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, “Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir” adlı yeni kitabında “Balyoz davası”, “Kardak Krizi” ve “TSK içindeki yapılanma” gibi konuları anlattı.


HABER MERKEZİ (Caner Taşpınar)- Balyoz davasından 16 yıl hapse mahkûm edilen Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, Kaynak Yayınları’ndan çıkan “Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir” adlı yeni kitabında Türk Silahlı Kuvvetleri’ni (TSK) Balyoz davası eliyle hedef aldığını anlattığı “komplo merkezinin şeması”nı  çizdi.

Ege Denizi’nde 1996’da yaşanan ‘Kardak Krizi’nde SAT komandosu olarak adaya çıkan Kurmay Albay Ali Türkşen, yeni kitabında “Balyoz davası”, “Kardak Krizi” ve “TSK içindeki yapılanma” gibi konuları ele aldı. Türkşen’in raflardaki yerini alan kitabı şimdiden beş baskı yaptı.

MEKTUPLARA DİKKAT!

SAT Komandosu Ali Türkşen, TSK’daki köstebeklere ulaşmak için öncelikle Balyoz davasındaki ihbar mektuplarını incelenmesi gerektiğine dikkat çekti. İhbar mektuplarını cümle cümle inceleyen Türkşen, kitabında şunları yazdı: “TSK'ya kurulan komplonun mimarlarının ABD (CIA  eliyle), Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve F Tipi Cemaat (TSK içindeki üniformalı hainler-Yargıdaki teşkilatlanma-Emniyet teşkilatı içindeki yapılanma vasıtasıyla) olduğu, komplonun kimlere yarar sağladığı değerlendirildiğinde ortaya çıkmaktadır. ABD/CIA bu komploya senaryo temelinde ve Türkiye'deki komplo elemanlarını yetiştirme anlamında destek sağlamış olmalıdır. Komploda etkin rol oynayan ABD/CIA, irtibat grubu elemanları vasıtasıyla senaryoyu koordine etmiş, Emniyet teşkilatı içinde olduğu değerlendirilen komplo elemanlarını da ABD ya da Türkiye'de, isimleri “Bir vatanseverden nasıl terörist üretilir?” ve “Yeni bir ülke inşa yöntemleri” olabilecek kurslarda eğitmiş gözükmektedir.”

KOMPLO ŞEMASI

Balyoz davası dosyasındaki ipuçlarını değerlendiren ve tutuklanmadan önce TSK’da yaşanılanları aktaran Albay Türkşen’in, bu bilgileri bir araya getirerek oluşturduğu “komplo merkezinin şeması” şöyle:  

*Ana senaryo ve koordinasyon grubu: Büyük yalanı tek merkezden yöneten ve faaliyetleri koordine eden gruptur. Muhtemelen CIA'nın hem kendi adamları hem de CIA tarafından yetiştirilen elemanlar bu grupta görevlidir. Kurgudaki Amerikan etkisi kendini en çok bu grubun faaliyetlerinde göstermektedir.

*Bilgi toplama-değerlendirme-yönlendirme grubu: Bu gruba bilgi temin eden iki önemli alt grup F Tipi Cemaatin TSK içindeki üniformalı hainleri ve Emniyet içindeki teşkilatlanmadır. Bu konudaki en büyük başarıyı Donanma Komutanlığı karargâhında elde etmişlerdir.

*Bilgi işlem ve hacker grubu: Büyük yalanın asıl yükünü çeken gruptur. Elde edilen bilgilerin içerisine büyük yalana uygun tali yalanların monte edilmesi ve dijital sahtekârlıkların CD/DVD/harici bellek ortamına aktarılması bu grup tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu grubun da muhtemelen Emniyet içindeki Cemaat unsurlarından oluştuğu, bir kısmının ABD'de özel yetiştirildiği değerlendirilmektedir.

*Mühimmat toplama ve gömü grubu: İki alt birimden oluşan bu gruptaki mühimmat toplayıcıların bir kısmı, özellikle Güneydoğu'da ve Irak'ta kontrol dışında kalan bir kısım malzemeyi temin eden ve günü gelince kullanmak üzere saklayan gruptur. 

*Saha elemanları: En aktif ve dinamik gruptur. Bu grubu oluşturan personelin önemli bölümünün genç olduğu değerlendirilmektedir. Ev ve işyerlerine sahte belge, dijital veri, patlayıcı, mermi ve uyuşturucu yerleştirme gibi önceden hazırlık gerektiren faaliyetlerde kullanılan kişilerdir.

*Basın-yayın ve halkla ilişkiler elemanları: Mehmet Baransu, Ahmet Altan, Yasemin Çongar'ın başrollerde olduğu Taraf Gazetesi liderliği elinde bulundurmak üzere belli bazı yayın organlarında komplonun taşeronluğunu yapan elemanlar, TSK'nın içinde yuvalanmış çeteci bir yapılanma konusunda kamuoyu algısının oluşmasına katkı sağlamıştır.