26 Nisan 2013 Cuma

Kontrgerilla'nın Sifrelerini Çözen Kitap


ELİF TEMEL

"Bu sırlar açıklanırsa millet ayağa kalkar, dünya ayağa kalkar. İnsanlar, milletler birbirine düşer. Türkiye çöker, rejim tehdit altına girer. Herkes altında kalır. Halka halka, zincir zincir, o ülkeden buraya, her gün büyüyerek devam eder."

Tansu Çiller, 22 Mayıs 1996 tarihinde, TBMM'de, DYP grup toplantısında, Örtülü Ödenek'ten çektiği 500 milyar lirayı nereye harcadığına ilişkin tam olarak bu sözleri söylüyordu.
Çiller’in, MİT'e alternatif bir istihbarat örgütü kurması için görevlendirdiği dönemin DYP’li eski polis şefi Mehmet Ağar’ın, “MİT'ten yararlanamıyoruz. Yeni teşkilat kuralım.” önerisi üzerine kurulan, devletin CIA güdümündeki bazı yeraltı örgütlerinin faaliyetiyle,  zamanla ve kısmen Çiller ailesinin özel girişimine dönüşen, bu nedenle Özelleştirilmiş Özel Savaş Örgütü de denilen Çiller Özel Örgütü’nün, kuruluş aşamasından mali kaynaklarına, süreç boyunca yapılan gizli anlaşmalardan, faili meçhul cinayetlere kadar mafya-gladyo-tarikat diktatörlüğündeki 90’lar Türkiye’sinin karanlık yönlerinin tüm boyutlarıyla ele alındığı, Doğu Perinçek’in Çiller Özel Örgütü kitabı Kaynak Yayınları tarafından genişletilmiş yeni haliyle yayımlandı.


KARANLIĞIN ÖRGÜTLENMESİ
Perinçek, kitapta eski Adalet ve İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın Çiller Özel Örgütü ile olan bağlantılarından; Tansu Çiller’in eşi Özer Çiller'in uluslararası nükleer madde kaçakçılığına; Abdullah Çatlı ve ekibinin işlediği cinayetlerden, Çiller Özel Örgütü’nün MİT, Emniyet Teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bağlantıları ve PKK ile ticaretlerine; Eşref Bitlis suikastından, 1996 yılında meydana gelen Susurluk kazasına uzanan karanlık sürece dair her şeyi tüm gerçekliğiyle bizlere aktarıyor.
Çiller Özel Örgütü kitabı, Türkiye Cumhuriyeti’nin bilinen en karanlık dönemlerinden biri olan 90’lar Türkiye’sine dair hafızalara kazınmış birçok olayı bambaşka boyutlarıyla gözler önüne seriyor.
Polis ve asker kökenlilerden oluşan Çiller Özel Örgütü’nün uyuşturucu ticaretleri, nükleer madde ve silah kaçakçılığı, kara para aklama, çek-senet tahsilatı, arazi yağması ve ihale takipçiliği, işadamlarından ve karanlık faaliyetlerden aldığı haraçlar, elde ettiği rant gelirleri ve Başbakanlık Tanıtma Fonu yağmacılığı vb. yapılan birçok yolsuzluğa dair ayrıntıların yer aldığı kitapta, 90’lar Türkiye’sinin gündemini belirleyen birçok ismin, birbiriyle olan bilinmeyen bağlantılarını ve Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemde Mehmet Ağar’a bağlı tehdit, gasp, haraç, uyuşturucu kaçakçılığı, cinayet gibi suçların içinde olan grubun faaliyetleri ayrıntılarıyla anlatılıyor.
Dönemin Başbakanı Tansu Çiller’in, bizzat ABD İltica ve Vatandaşlık Dairesi'ne müracaat edip, dilekçe ve müracaat formu doldurarak başlattığı ABD vatandaşlığı süreci, bunun yanı sıra Yale Üniversitesi'nde doktora yaptığı sırada, hangi ABD devlet görevlisinin, nerede, hangi özel ilişki içinde ve niçin vatandaşlık “teklifi”nde bulunduğu, ABD vatandaşlığı karşılığında Çiller'den yapılması istenenlerin tek tek açıklandığı kitapta dönemin başbakanı Tansu Çiller’e dair tüm yasadışı faaliyetler kamuoyunun bilgisine sunuluyor.

 BUNLARI BİLMEDEN OLMAZ!

Çiller Özel Örgütü kitabı, Eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis suikastına dair bilinmeyenleri de aydınlatıyor. Orgeneral Eşref Bitlis’in, Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki Özel Harp uzmanı ABD’li subayların yanı sıra Kuzey Irak ve Güneydoğu'da faaliyet yürüten yardım kuruluşlarındaki CIA'cı ve Özel Harpçileri engellediğini, Çekiç Güç'ün Türkiye aleyhindeki ve yasadışı faaliyetlerini somut olarak saptayıp, bu konuda hazırladığı raporları Genelkurmay'a verdikten sonra defalarca ABD'li subaylarca Genelkurmay'a ve iki kez Washington'a şikâyet edildiğini okuyacaksınız. Ayrıca kitap, suikastın hemen ardından dönemin Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş’in yaptığı, "Sabotaj değil kaza" açıklaması ve sonrasında, suikastın devlet kademelerince nasıl örtbas edildiğini en çarpıcı yanlarıyla ele alıyor.
1978 yılında meydana gelen 7 TİP’linin öldürüldüğü Bahçelievler Katliamı’nın faillerine dair bilinmeyenler, Eşref Bitlis suikastının faili Binbaşı Cem Ersever’in öldürülmesi, Kürt iş adamı Behçet Cantürk cinayeti, Ülkücü Terör Timi’nin faaliyetleri, kısacası Mehmet Eymür-Hiram Abas, Binbaşı Cem Ersever’den; Mehmet Ağar-Abdullah Çatlı-Sedat Bucak-Hüseyin Kocadağ’a uzanan zincirin analiz edildiği kitap, Türkiye’nin karanlık tarihinin kapısını bir kez daha aralıyor.