24 Nisan 2013 Çarşamba

TSK'ya Komplo Kuran Çetenin Şemasını Çizdi


Kardak krizinde adaya Türk Bayrağını diken SAT Timinin komutanı Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, 2008 yılından bu yana TSK'ya komplo kuran şebekenin şemasını çizdi.

Yunanistan'la 1996 yılında yaşadığımız Kardak krizinde adaya çıkarak Türk bayrağı diken SAT Komando Timinin komutanı Albay Ali Türkşen'in Hasdal Cezaevi'nde yazdığı ve Kaynak Yayınları tarafından yayımlanan "Kardak'ta Kahraman Hasdal'da Esir" adlı kitabında, TSK'ya komplo kuran şebekenin şemasını çizdi.
Balyoz davasında 16 yıl hapis cezasına çarptırılan ve aynı zamanda Poyrazköy davasının sanıkları arasında yer alan Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, kitabında 2008 yılı Temmuz ayında başlatılan Deniz Kuvvetleri üzerinden TSK'yı itibarsızlaştırma ve Deniz Kuvvetleri'ni yeniden yapılandırma harekâtı kapsamında komplo çetesinin hayali ihbarcı profilinin başında ABD, AKP ve F Tipi Cemaat'in bulunduğunu vurguluyor.

Tertibin merkezinde ABD var
Buna göre ABD, komplo senaryosunun temelini oluşturuyor. AKP ise HSYK, Yagıtay ve TÜBİTAK gibi kurumlan devreye sokuyor ve F Tipi Cemaat de Emniyet, TSK ve yargı içinden operasyonu yürütüyor.
Türkşen kitabında komplocu ekibi şöyle sınıflıyor:

Ana senaryo ve koordinasyon grubu: Büyük yalanı tek merkezden yöneten ve faaliyetleri koordine eden gruptur. Bütün bilgiler bu merkezde toplanmak suretiyle senaryoya uygun olarak işlemden geçirilmektedir. Komplo unsurları arasında koordinenin icra edildiği karar grubudur. İhbarları hazırlar. Muhtemelen CIA'nın hem kendi adamları hem de CIA tarafından yetiştirilen elemanlar bu grupta görevlidir.

Bilgi toplama-değerlendirme-yönlendirme grubu: Bu gruba bilgi temin eden iki önemli alt grup F Tipi Cemaatin TSK içindeki üniformalı hainleri ve Emniyet içindeki teşkilatlanmadır. Grup, kişiler hakkındaki bilgileri dijital ortamlardan temin ediyor ve hedef kişinin şahsi kullanımındaki alana yerleştiriyor. Türkiye genelinde bütün vatandaşların nüfus ve ikamet bilgilerine ulaşan grup.

Bilgi işlem ve hacker grubu: Büyük yalanın asıl yükünü çeken gruptur. Elde edilen bilgilerin içerisine büyük yalana uygun tali yalanların monte edilmesi ve dijital sahtekârlıkların CD/DVD/harici bellek ortamına aktarılması bu grup tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu grubun içerisinde faaliyet gösteren alt grup olan hackerler ise hedef kişilerin şahsi bilgisayarlarına ve elektronik hesaplarına girerek şahsi bilgileri başka bir hedef kişinin bilgisayarına monte ediyor. Grup muhtemelen Emniyet içindeki Cemaat unsurlardan oluşuyor. Bir kısmı da ABD'de özel yetiştiriliyor.

Mühimmat toplama ve gömü grubu: İki alt birimden oluşan bu gruptaki mühimmat toplayıcıların bir kısmı, özellikle Güneydoğu'da ve Irak'ta kontrol dışında kalan bir kısım malzemeyi temin eden ve günü gelince kullanmak üzere saklayan gruptur. Bu gruba, TSK ve Emniyet içindeki unsurlar ortak katkı sağlamaktadır.
Saha elemanları: En aktif ve dinamik gruptur. Ev ve işyerlerine sahte belge, dijital veri, patlayıcı, mermi ve uyuşturucu yerleştirme gibi önceden hazırlık gerektiren faaliyetlerde kullanılan kişilerdir. Muhtemelen bu gruptaki kişiler de Emniyet içindeki Cemaat yapılanması tarafından yönlendirilmektedir.

Basın-yayın ve halkla ilişkiler elemanları: Mehmet Baransu, Ahmet Altan, Yasemin Çongar'ın başrollerde olduğu Taraf gazetesi liderliği elinde bulundurmak üzere belli bazı yayın organlarında komplonun taşeronluğunu yapan elemanlar, TSK'nın içinde yuvalanmış çeteci bir yapılanma konusunda kamuoyu algısının oluşmasına katkı sağlamıştır.