21 Kasım 2013 Perşembe

VELİ KÜÇÜK BİLİNMEYENLERİ ANLATTI


Ergenekon davasının kilit ismi Tuncay Güney'i Amerika'ya kim yolcu etti? Ünlü Dolmabahçe görüşmesinde, neler konuşuldu? Bu soruların yanıtı, piyasaya yeni çıkan "Ben Veli Küçük" adlı kitapta yer aldı. Ankara'nın deneyimli gazetecilerinden Hikmet Çiçek'in kaleminden çıkan kitapta, Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'e ait bilinmeyenler ilk kez ele alındı.

2007 yılından bu yana Türkiye'nin konuştuğu Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ilk kez konuştu.
Veli Küçük'ün hayatı kitap oldu, bugüne kadar bilinmeyen birçok olay, Hikmet Çiçek'in kaleminden "Ben Veli Küçük" kitabında anlatıldı.

Kitaptaki önemli bilgilerden biri, Ergenekon davasının kilit ismi Tuncay Güney'in ABD yolculuğuyla ilgili. Tuncay Güney'in Amerika'ya ülkücü mafya olarak tanınan Ali Yasak tarafından yolcu edildiği belirtildi.

İddiayan göre, Ergenekon operasyonu başlamadan birkaç gün önce Tuncay Güney'i ABD'ye yolcu eden Drej Ali! Yine iddiaya göre, Güney'e 1500-2000 dolar veren ve ABD'deki heşerisi Mehmet Özbay'ı arayarak Güney'e yardımcı olmasını isteyen de Drej!

Drej Ali lakaplı Ali Yasak, aynı zamanda Ergenekon davasının da sanığı... Ancak savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan Ali Yasak bugüne kadar hiç tutuklanmadı.

Kitaptaki önemli bir iddia da 6 Mayıs 2007'de Başbakan Tayyip Erdoğan'la Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın Dolmabahçe'deki görüşmesiyle ilgili. Görüşmeden kısa bir süre sonra Veli Küçük'ün tutuklandığına dikkat çeken Çiçek, "Dolmabahçe'de Veli Küçük mü konuşuldu?" diye sordu.

Ünlü Dolmabahçe görüşmesinden sonra Başbakan'ın önce "Benimle mezara kadar gider"ve daha sonra da "Yaşar Büyükanıt konuşursa ben de konuşurum" dediği görüşmede Başbakan ile Genelkurmay Başkanı, Veli Küçük'ün tutuklanması konusunda mutabık kalmışlar mıydı? Bu görüşme Büyükanıt'ın oluru alınmak için mi yapılmıştı?

Kitapta Başbakan Erdoğan ile Veli Küçük'ün ABD'de karşılaşması ve Küçük'ün Erdoğan'a sırtını döndüğü de anlatılıyor. Veli Küçük tutuklanmasıyla ilgili, "Fransa'dan gelen Ermeni heyeti Ağrı'ya almamasını" gösteriyor.

ulusalkanal.com.tr


-----------------------------
Ben Veli Küçük Kitabını %25 İndirimli Satın Almak İçin Tıklayın;