19 Ağustos 2013 Pazartesi

"BEN DE ÇAPULCUYUM"


Gezi Parkı Direnişi’yle ilgili olarak, dünyaca tanınmış isimlerin demeçlerinden ve direniş fotoğraflarından oluşan “Gezi Direnişi” adlı kitap yayımlandı. “Dip Dalgası Yeryüzüne Çıktı!” sloganıyla yayımlanan 256 sayfalık kitap Kaynak Yayınları’ndan çıktı. Kitapta, aralarında Noam Chomsky, Joan Baez, Slavoj Zizek, Roger Waters, Paulo Coelho, Patti Smith ve Antonio Negri gibi isimlerin de yer aldığı dünyaca tanınmış pek çok ismin Gezi Direnişi’ne verdikleri destek bildirileri yer alıyor.

‘Aynı mücadelenin parçalarıyız’
Roger Waters
(Pink Floyd’un kurucularından)
Yanınızdayım! Yanınızdayız! Siz otokratik, dindar yobazlara karşı savaşıyorsunuz. Özgürlüklere ve özgürleşmeye önem veren tüm insanlar, Türkiye halkına şöyle seslenmelidir: “Hoş geldiniz! Artık hepimiz aynı küresel mücadelenin parçalarıyız. İspanya, İsveç, Yunanistan, Türkiye. Ve ancak birlikte savaşırsak bir şansımız olabilir.

‘Bu adam aklını kaçırmış’
Jürgen Elsaesser
(Alman gazeteci)
Habere göre, eylemlere katılmış bir gencin evinde yapılan aramada “Ulusal Devletin Yıkımı ve Sol Tavır” adlı kitabıma “suç unsuru” olarak el konulmuş. Şimdi gerçekten de hemen atlayıp İstanbul’a gitmeli ve orada her şeyin yolunda gidip gitmediğini yerinde görmeliyim. Bu adam (Başbakan Tayyip Erdoğan) gerçekten aklını kaçırmış!

‘Kendimizden utanalım’
Paulo Coelho
(Brezilyalı
yazar)
Kendimizden utanalım: Türkiye’de protestoculara karşı kullanılan biber gazı Brezilya malı.

‘Değişmiş bir toplum’
Richard Gunn
(İskoç filozof)
Gezi Parkı etrafından gelişen Türk ve yeryüzü hareketi, değişmiş bir topluma, pırıl pırıl ve yeni bir geleceğe kapı aralamaktadır. Mücadeleye devam! Provokasyonlara rağmen umudu terk etmeyin! Direnişi sürdürün! Orada olmayı isterdim...

‘Sonunda biz kazanacağız’
Patti Smith
(Rock müziği sanatçısı)
Uyandılar! Uyanmaları gerekiyordu. Tanrı’ya şükrediyorum, uyandılar. Bu bir kültürel devrim, bu daha başlangıç, sonunda biz kazanacağız.

‘Müteahhitlerin sultanı’
Slavoj Zizek (Sloven filozof)
Demokratik olarak seçilen ancak dar kafalı bir diktatör gibi davranan, ülkenin her yanındaki müteahhitlerin sultanı Erdoğan. Yanlış hatırlamıyorsam 62 ehlileştirilmiş “bağımsız” entelektüeli danışmanı olarak yanına almış. Bu soytarılar acaba ne öneriyorlar? Taksim Meydanı’nda patlak verenler Türkiye politikası için son derece önemli gelişmeler. Bu hareket, diktatörlüğe meydan okuyor. Bu hareket; ülkeye ve dünyaya körleşmiş, yıkıcı, neoliberal ve artarak militaristleşen hükümet politikalarına karşı bir muhalefet olduğunu gösteriyor. Toplumsal olarak tutucu, politik olarak prensip sahibi olmayan, askeri olarak ise NATO’nun en favori İslaması durumundaki bu iktidar partisi sokakların sesini dinlemeli. Arka arkaya şehirlerden haykırılan hakikatler hükümete nahoş gelebilir ancak söyledikleri, danışmanların yumuşatılmış sözlerinden, kalemleri satılık köşe yazarlarının yazdıklarından ve yandaş kanalların haber sunucularının dediklerinden daha değerli. İstanbul’un vatandaşları yeni bir şey çıkardı ortaya ve bu daha başlangıç. Umarım...

‘Her yer direniş’
Noam Chomsky
(ABD’li dilbilimci ve düşünür)
Bu dayanışmada ben de “çapulcuyum”. Her yer Taksim, her yer direniş.

-------------------------------------------------------------
Gezi Direnişi Kitabını %25 İNDİRİMLİ Satın Almak için Tıklayın;