19 Ağustos 2013 Pazartesi

NAZİLERDEN BUGÜNE...


Nazi Almanya’sını yönetenler 6 milyon Yahudi’nin yok edilmesinden ve 50 milyon insanın  savaşta ölmesinden sorumluydular. Nazi liderleri Nürnberg’de savaş suçları mahkemesinde yargılandı.
Mahkeme bir yıldan az sürdü.
Nürnberg’de yargılanan 22 kişiden 11’i ölüm cezasına, 3’ü müebbet hapse çarptırıldı...
Ergenekon davasında 275 sanık Cumhuriyet gazetesine atılan üç el bombası ile Danıştay cinayetinden yargılandılar. Üstelik Danıştay cinayeti sadece bir tek gizli tanığın beyanıyla Ergenekon davasına zoraki eklenmişti.

Buna rağmen Ergenekon’dan 19 müebbet hapis cezası çıktı. Bunların 11’i ağırlaştırılmış müebbetti. İdam cezasına tekabül ediyordu. Ergenekon sanıklarının cezası teraziye vurulursa, Nazilerden daha ağır oldu...
* * *
Ergenekon davası süresince faili meçhûl cinayetler aydınlatılacak, asit kuyularının sırrı çözülecek, derin devlet ortaya çıkarılacak, Gladyo’dan, Jitem’den, darbecilerden hesap sorulacaktı. Bunların hiçbiri gerçekleşmedi.
Nedense artık “Faili meçhûl cinayetler aydınlatılsın” diyene de rastlanmıyor. Konu unutuldu!
Üstüne üstlük... AKP dönemindeki faili meçhuller... Hablemitoğlu, Hrant Dink, Rahip Santoro ve Zirve Yayınevi cinayetlerinin arkasındaki karanlık güçler ortaya çıkarılmış değil. Derin devlet dimdik ayakta... Ergenekon bir hedef şaşırtma...

NOT: Ergenekon sanıklarından Oktay Yıldırım iddialı bir kitap yazdı: “Danıştay’dan Ergenekon’a, Bir Suikastin  İçyüzü...” adlı kitap Danıştay cinayetini inceliyor... Belgelerle cinayetin arkasındaki karanlık ilişkilere ışık tutuyor.

-------------------------------------------------------------

Bir Suikastın İçyüzü Kitabını %25 İNDİRİMLİ Satın Almak için Tıklayın;