19 Ağustos 2013 Pazartesi

BU KİTABIN KAHRAMANI AYAĞA KALKAN MİLYONLAR


      Dayanışma, kararlılık, mizah ve umut... 18 ayrı objektiften çıkan 70 kare, direniş eylemlerini okurlara yeniden yaşatıyor. Kaynak Yayınları, kitabı direniş şehitlerine adadı.

     Kravatlısı, 90'lısı, bastonlusu, kadını, erkeği... Hepsi bu kitabın kahramanı. Haziran Ayaklanması, Kaynak Yayınlarından çıkan "Gezi Direnişi- En Özel Fotoğraflarla" albümünde ölümsüzleşti. Yalnızca eylemcilerin değil, polisin ruh hali de bu kitapta yer buluyor. Dayanışma, kararlılık, mizah ve umut... 18 ayrı objektiften çıkan 70 kare, direniş eylemlerini okurlara yeniden yaşatıyor. Kaynak Yayınları, kitabı simge haline gelen direniş şehitleri Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ali ismail Korkmaz ve Ethem Sarısülük'e ithaf etti.


Yurdun dört bir yanından kareler
      Kitabın benzerlerinden en büyük farkı, İstanbul'un dışına çıkması... Kitap bu yönüyle de tüm yurdun eylem alanına dönüştüğü Haziran Ayaklanması'nı yansıtıyor. Editörlüğünü Ferhan Bayır'ın yaptığı kitap, 10 bölümden oluşuyor. Orantısız Şiddet. Orantısız Direniş, Orantısız Zeka, Orantısız Sevgi, Orantısız Tavır, Orantısız Yalan, Orantısız Katılım, Orantısız Destek, Bir Festivaldir Devrim ve Haziran'da Ölmek Zor başlıkların altında yer alan fotoğraflar, söze gerek bırakmaksızın. Haziran Ayaklanmasını farklı yönleriyle ele alıyor. Son sözde ise "Ulusların isyan hakkı" tartışması yer alıyor. "Kitlesel patlamanın sırrı nerede?", "Birliği sağlayan tılsımlı güç nedir?" sorularının yanıtını arayan kitap. Haziran Ayaklanmasının başarılarını da ortaya koyuyor. "Gezi Direnişi- En Özel Fotoğraflarla" adlı albümde, dünyaca ünlü düşünür ve sanatçıların destek notları da var. İşte onlardan bazıları:

Protest müziğin efsane ismi Joan Baez: Sevgili Türkiye halkı. Kültürünüzdeki çok renkliliği, toprağınızdaki güzelliği, insanınızdaki iç zenginliği canlı tutmak için verdiğiniz mücadeleye desteğimi tüm kalbimle ifade ediyorum.
ABD'li Düşünür Noam Chomsky: Bu dayanışmada bende 'Çapulcuyum'. Her Yer Taksim Her Yer Direniş.
Sloven Düşünür Slovaj Zizek: Özgürleşmeye önem veren tüm insanlar, Türkiye halkına şöyle seslenmelidir: Hoşgeldiniz. Artık hepimiz aynı küresel mücadelenin parçalarıyız ve ancak birlikte savaşırsak bir şansımız olabilir.
Pakistan asıllı İngiliz düşünür Tank Ali: Erdoğan önyargılarını muhaliflerini "alkolikler" olarak tanımlayarak gözler önüne serdi. Eğer bu inşaat mafyasına ve hilkat garibelerine sadece alkolikler karşı çıkabiliyorsa, mantık derhal alkol almaya başlamayı gerektirir. NATO'nun en favori islamcısı durumundaki bu iktidar partisi sokakların sesini dinlemeli, umarım bu daha başlangıçtır.
Chavez'in Partisi Birleşik Sosyalist Parti: Sizlerin Siyonizm yandaşı. Amerikancı ve halk düşmanı Erdoğan hükümetine karşı ayaklanarak sergilediğiniz cesareti saygıyla karşılıyoruz. Şu anki Türkiye hükümeti maalesef Ortadoğu'da kardeş ülkelerin istilasına ve binlerce masum insanın katledilmesine suç ortağı oldu. Venezuela'dan sizlere destek ve güç gönderiyoruz.
Pink Floyd müzik grubunun kurucusu RogerWaters: Ne zaman bir erkek, bir kadın ya da çocuk sokaklara çıksa ve insan haklan için, demokrasi, özgürlük için ayaklansa dünyanın geri kalanı onlara borçlanır. Panzerden fışkıran suyun karşısında, göz yaşartıcı gazların arasında ruhen sizinleyiz.

-------------------------------------------------------------
Gezi Direnişi Kitabını %25 İNDİRİMLİ Satın Almak için Tıklayın;