23 Nisan 2013 Salı

Tertiplerin Üçlüsü ABD-AKP ve F Tipi


Tertiplerin üç güce dayandığını ifade eden Türkşen 'Bu üç gücün, senaryoları kurgulayan- uygulayan-yöneten koltuğunda oturduğu fazla düşünmeye gerek olmadan tespit edilebilecek basit bir gerçektir. Bunlar ABD-AKP-F Tipi koalisyondan başkası değildir' dedi.


Poyrazköy Davasında tutuklu bulunan Albay Ali Türkşen, "Kardak'ta Kahraman Hasdal'da Esir" adlı kitabında Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy ve benzeri davaların üç güce dayandığını yazdı. Türkşen, bu üç gücün ABD, AKP ve F Tipi Cema¬at olduğunu belirtti. Albay Türkşen kitabın "Kim bunlar ve amaçları ne?" bölümünde şu görüşlere yer verdi:


'Alim olmaya gerek yok'
"Ucuz bir polisiye roman bile olamayacak, içinde binlerce hayatın olağan akışına aykırı olay barındıran kurgu davalar esas olarak üç güce fayda sağlamıştır. Bu gerçeği tespit etmek için de ne âlim olmaya ne de derin siyasi bağlantılara sahip olmaya gerek vardır. Aslında fayda sağlamanın ötesinde bu üç gücün, senaryoların kurgulayan-uygulayan- yöneten koltuğunda oturduğu da yine fazla düşünmeye gerek olmadan tespit edilebilecek basit bir gerçektir. Bu üç güç elbette ABD-AKP-F Tipi Cemaat koalisyonundan başkası değildir."

'Cemaat TSK'da kadrolaştı'
ABD'nin bu operasyonlara katkısının zorunluluktan kaynaklandığını, NATO ve ABD'den uzaklaşan TSK'nın acilen eski konumuna çekilmesi ihtiyacının hissedildiğini belirten Türkşen, "Kendi gemisini, sonarını, silahını yapacak hale gelen Türk Deniz Kuvvetleri'nin bölgesindeki çıkar gruplarına engel olması, Akdeniz, Ege ve Karadeniz'de ulusal çıkarları ön plana taşıması Türk Deniz Kuvvetleri'nin kendi sonunu istemeden de olsa hazırlamasına sebep olmuştur" sözlerinin altını çizdi. "F Tipi Cemaat TSK'da kadrolaştı mı?" sorusunu soran Kardak kahramanı Albay Türkşen kitabında, yanıtı "Elbette" diye verdi.