7 Mart 2013 Perşembe

"HİSLERİME TERCÜMAN OLDUN"


İzmir'deki Askeri Casusluk id- dianamesinde Balyoz davasın- ] dan 20 yıl hüküm verilen emekli Orgeneral Çetin Doğan'la ilgili iddialara yer verildi. Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz bu iddiaları "dedikodu" olarak niteleyerek "Ciddiyetten uzak bir değerlendirme" olduğunu kaydetti. İddianamede Doğan'm yaverlerine hakaret içeren sözler sarf ettiği ve yaverlerinin de Balyoz Harekat Planını kasasından çaldıkları şeklindeki bilginin gerçekdışı olduğunu kaydeden Ersöz, "Hayalleri zorlayan bir kurgu. Yürütülen soruşturma ile bağlantısı olmadığı halde İzmir Casusluk Iddianamesinde yer verilmesi manidardır" dedi.


MEHMET BOZKURT
Deniz Kuvvetleri Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner'in  istifası Deniz Kuvvetleri'ni şaşırtmadı. Güner'in uzun süredir TSK mensuplarının çeşitli davalar kapsamında tutuklanmasından rahatsız olduğu belirtildi. Güner'in Donanma Komutanı olduktan sonra Hasdal Cezaevi'ne yaptığı ziyarette tutuklu komutanlara, "Hislerime tercüman oldunuz" dediğini Ti'ımümiral Semih Çetin kitabında yazdı.

Güner'le bir dönem yakın çalışan üst düzey emekli bir asker, Güner'in Koramiral Kadir Sağdıç'ın tutuklanması nedeniyle Donanma Komutanlığı görevine getirilmekten rahatsızlık duyduğunu belirtti. Güner'in özellikle sınıf arkadaşı emekli Koramiral Kadir Sağdıç'ın Kafes soruşturmasında sanık olmasından sonra TSK'ya yönelik davalara tepkili olduğu belirtildi. Güner'in yakın çevresine bu rahatsızlığını sık sık dile getirdiği ifade edildi.
Balyoz davası nedeniyle Hasdal Cezaevi'nde tutuklu Tümamiral Çetin Kaynak Yayınlarından yeni çıkan, "Bir İhanetin Öyküsü" isimli kitabında Nusret Güner'in 2011 Ağustos'ta Donanma Komutanı olduktan sonra Hasdal Cezaevi'ni ziyaret ettiğini yazdı. Güner o ziyarette Donanmanın tutuklu Komutan Yardımcısı Tümamiral Semih Çetin'i ziyaret etti.
Çetin o görüşmede Güner'e, "Komutanım, yardımcınız, filo komutanlarınız, üs komutanlarınız tutuklu. Bu şartlar altında yaptığınız Donanma Komutanlığı görevinden zevk almanız, bu görevi gerektiği gibi yapmanız mümkün değil" dedi. Güner, "Aynen öyle. Hislerime tercüman oldun" yanıtın verdi.


Kaynak:  Aydınlık Gazetesi