7 Mart 2013 Perşembe

BRAVO SADIK USTA


     Yilmaz Erdogan’in yazip yönettigi ‘Kelebegin Rüyasi’ filminde hayati konu olan sair Rüstü Onur’un hiç yayimlanmamis mektup ve siirleri ortaya çikti. Hürriyet’ten Ezgi Atabilen’in haberine göre, Kaynak Yayinlari tarafindan hazirlanan ‘Rüstü Onur Bilinmeyen Mektuplari ve Siirleri’ kitabi filmin vizyona girdigi 22 Subat’ta yayimlanacak.






BALDIZI SAKLADI

‘Rüstü Onur Bilinmeyen Mektuplari ve Siirleri’ adli kitapta sairin karisina yazdigi, yillarca sakli kalan hususi mektuplarinin yani sira bilinmeyen, aile arsivinde kalmis siirleri ve hiç yayimlanmamis özel fotograflari bir araya geliyor.

Yeni Genel Yayin Yönetmeni Sadik Usta ile birlikte büyük projelere imza atan Kaynak Yayinlari, özellikle son dönemlerde adindan sikça söz ettirmeye basladi. Yakin zamanda gündeme damga vuran birçok kitap Kaynak Yayinlari’nin imzasini tasiyor.

Kisa bir süre önce Kaynak Yayinlari’nin basina geçen Usta, transfer ettigi yazarlarla ve çalismalarla adindan daha çok söz ettirecege benziyor.

Kültür hazinemize katkilarindan ve basarilarindan dolayi Kaynak Yayinlari ve Sadik Usta övgüyü hak ediyor.

KITAP NASIL ORTAYA ÇIKTI

Kaynak Yayinlari’nin yine konusulacak çalismalarindan biri olan Rüstü Onur’un mektup, siir ve fotograflarinin yer aldigi dosya, sairin ölüm tarihinden, yani 1942 yilindan bugüne dek sevgili esi Mediha Onur’un kiz kardesi Sabahat Sessiz tarafindan muhafaza edilmis. Sabahat Sessiz’in Leyla Sahin ve Ibrahim Tig’a itimat ederek dosyayi emanet etmesiyle de kitap yayina hazirlanmaya baslamis.

Hem ‘Kelebegin Rüyasi’ hem de filmle ayni tarih, yani 22 Subat Cuma günü piyasaya çikacak kitapla birlikte sair, 70’inci ölüm yildönümünde anlamli bir sekilde anilmis olacak.

FARKLI BIR PORTRE

Sair Rüstü Onur’un Istanbul özlemini, esi Mediha Hanim’la Anafartalar vapurundaki tanismalarini, Mediha Hanim’a olan sevgisi ve onu evlilige ikna çabasi ve bir ay bile sürmeyen iliskileri... Okur kitapta çok farkli bir Rüstü Onur portresiyle karsilasacak. Mediha Hanim bir enfeksiyondan ötürü hayatini kaybetmis. Rüstü Onur ise tüberküloz sebebiyle, cigerlerinden bosalan kanla bogularak ölüyor. Üstelik esini vefatindan 40 gün sonra. Kitapta evlilik cüzdanlari, sairin esinin tabutunu tasirken ve mezari basindayken görüntülendigi fotograflari da bulunuyor.


Kaynak:  ODATV