7 Mart 2013 Perşembe

KUNSTSTADTER: EŞREF BİTLİS'İ MİT ÖLDÜRTTÜ


    Jandarma Genel Komutanı Org. Eşref Bitlis'in şehit edilmesi suçunun zamanaşımına 4 günümüz kaldı. O dönemin ABD Büyükelçiliği Siyasi Komiseri Kunststadter, katilleri biliyor.

Kunststadter'in profesör arkadaşıma açıklaması

Bu bilgiyi, İstanbul Üniversitesinin güvenilir, sağlam karakterli, birikimli bir öğretim üyesi dostumdan öğrendim. Onun anlattığını aynen aktarıyorum.
ABD Büyükelçiliğinin Siyasi Komiseri John Kunststadter, profesör arkadaşımı İstanbul Üniversitesindeki odasında ziyaret ediyor.
Söyleşi bir süre sonra hayli sert bir tartışmaya dönüşüyor. Profesör arkadaşım, Kunststadter'e "Orgeneral Eşref Bitlis'i de siz öldürttünüz" diyerek suçlamada bulunuyor. Bunun üzerine Kunststadter, "Hayır" diyor, "Eşref Bitlis'i biz öldürtmedik, MİT öldürttü."

Kunststadter'in önemli konumu

Kunststadter. önemli bir görevli. ABD Siyasi Komiserinin çoğu zaman Büyükelçiden daha etkin bir konumda olduğu söylenir. Hele Ankara gibi bir temsilcilikte.
Kunststadter de önemli bir adamdır. İsmi geçmişte çok anıldı. Emekli olalı yıllar geçtiğini bir gazetede okudum. Ancak fini fırıl dünyayı dolaşıyordu. Gazete, Kunststadter'in doğaya meraklı olduğu için gezdiğini yazıyordu. Olabilir.

Zamanaşımına dört gün kaldı

Değerli dostum, yıllar önce anlatırken, ismini açıklamama izin vermedi. Ancak bugün yeni bir değerlendirme yapabilir.
Çünkü zamanaşımının dolmasına dört gün kaldı. Değerli profesör arkadaşım, Kunststadter ile o görüşmesini kamuoyuna duyurursa, savcılar için de bir başlangıç olabilir.
Kunststadter'in
açıklaması
Tuâgeneral'in
açıklamasıyla
örtüsüyor
Kunststadter'in açıklaması, bir Tuğgeneral'in 25 Ağustos 1996 günlü Aydınlıkta yayınlanan açıklamasıyla örtüşüyor. General, iki albayın önünde, Org. Bitlis'in uçağının ABD emperyalistlerinin talimatıyla Çiller Özel Örgütü mensuplan tarafından düşürüldüğünü belirtmişti. E. Tuğg. Veli Küçük, Eşref Bitlis suikastını soruşturan Ankara C. Başsavcılığına verdiği tanık ifadesinde, kendisinin bu açıklamayı yaptığını ifade etti.
Çiller Özel Örgütü nün çoğunlukla MİT görevlilerinden oluştuğu ortaya çıkmıştı. En son MİT'in TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu na yolladığı Çiller Özel Örgütü dosyasında da bu konuda geniş bilgi var.
yayın yaptığı halde, yalanlama gelmedi.

Org. Eşref Bitlis büyük komutandı

Org. Eşref Bitlis büyük komutandı.
Onun yaptığı proje, Irak'ın toprak bütünlüğünü korumaya ve Türkiye'de Kürdümüzün kazanıl-masına yönelikti. Gerçekçi bir plandı. ABD'nin bölge ülkelerini Irak'tan başlayarak bölme girişimini başarısızlığa uğratacaktı.

Eşref Bitlis'in özgüveni ve Dirlestirici tavrı

Org. Eşref Bitlis niçin hedef alındı, bugün çok daha açık görülebiliyor.
Onun farklı bir komutan olduğunu 11 Şubat günü Serkan Koç'un Ulusal Kanaldaki Türk- Amerikan Savaşı belgeselini izlerken bir kez daha anladım.
Görevli Orgeneralin bir Kürt Milliyetçisi ile televizyon programına çıkıp canlı yayında tartışması, ilk kez yaşanıyordu. Bir daha da tanık olunmadı.
Emekli değildi, Jandarma Genel Komutanı idi ve Ahmet Türk ile uygarca tartıştı. Bakış açısı sağlamdı, konuyu biliyordu, kendine güveniyordu, rahattı ve Ahmet Türk'ü de eşiti olarak görüyordu. Konuyu herkesi kucaklayarak çözme çabası içindeydi. Birleştiriciydi, gerçeklere dayanıyor, tekerlemelerden dikkatlice kaçınıyor, sağlam kanıtlar getiriyordu. Usa vurması ikna ediciydi.

Kürt kökenli Halis Türk

Org. Eşref Bitlis, soyadında vurgulandığı gibi Bitlisli idi, Kürt kökenliydi, Jandarma Genel Komutanı olmuştu ve bir yıl sonra Genelkurmay Başkanı olacaktı.
Halis Türktü. Cumhuriyetin milliyetçiliği, Kürt kökenli bir askeri Jandarma Genel Komutanı yapmıştı. "Türk Milleti" kavramını çok iyi açıklayan bir olaydır bu.

Sema arkadaşım

Org. Eşref Bitlis komutanımızı tanımak mutluluğunu yaşamadım. Ama Ergenekon şemasında birlikteyiz. Şemadan tanışıyoruz.
Ancak Şule Perinçek, Kıbrıs'a ziyaretinde orda Kolordu Komutanı olan General Eşref Bitlis'i de ziyaret etmişti. Devrimcileri, emek davasını savunanlan seviyordu. Şule'yi uzun süre bırakmamış, iki aydın olarak Türkiye'nin sorunlarını konuşmuşlardı. Şule, döndüğü zaman, General Eşref Bitlis'i övgüyle ve saygıyla anlattı.

Yine onlar

ABD'nin Atatürk Devrimi'ni tasfiye amacıyla başlattığı harekâtta ilk büyük şehitlerimiz, Muammer Aksoylar, Turan Dursunlar, Uğur Mumcular ve Eşref Bitlisler- dir.
Bugün Silivri, Hasdal, duvarlan- nın içine bakınca, yine onlan görüyoruz.


Kaynak:  Aydınlık Gazetesi