18 Eylül 2013 Çarşamba

Kalkavan’ı yazdı cemaatin hedefi oldu


Vatan Gazetesi muhabiri Çağdaş Ulus, Kalkavanlar ailesini yazdıktan sonra nasıl KCK soruşturmasına dahil edildiğini ve 9 aylık cezaevi serüvenini yazdı. Ulus, anılarını Kaynak Yayınları’ndan çıkan Cemaat İsterse adlı kitapta topladı. Kitabın önsözü geçtiğimiz günlerde Vatan gazetesindeki işinden çıkarılan Mustafa Mutlu tarafından kaleme alındı.


Halen KCK Basın davasında tutuksuz yargılanan Ulus’un, masumiyetine inandığını kaydeden Mutlu “İktidarın tüm muhalifleri aynı sepete koyarak sindirme operasyonu yürüttüğü bu günlerde Çağdaş, ‘kör bir kurşun’la vurulmanın adıdır” ifadelerini kullandı.

Ulus kitabında hedef alınmasına neden olan Kalkavanlar olayını anlattı. Fethullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen işadamı İhsan Kalkavan’ın yeğeni Faruk Kalkavan 2008 yılında alkollü araba kullanırken 27 yaşındaki Sinem
Reyhan Yalçın’a çarpmış ve ölümüne neden olmuştu.

Kalkavan olay yerine Ahmet isminde bir şoförü göndererek cinayeti üstlenmesini istemişti. Şoför Ahmet tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak Yalçın’ın ailesi ve gazeteci Çağdaş Ulus cinayetin peşini bırakmadı. Ulus, cinayete dair her gelişmeyi haberleştirdi.

Cinayetin ortaya çıkmasıyla Faruk Kalkavan önce tutuklandı ve cezaevine gönderildi, ardından ise ilk duruşmada serbest bırakıldı. Kalkavan’ın yurtdışına kaçtığını da ilk Ulus duyurdu. Yaptığı bu haberlerden sonra Kalkavan’lar tarafından kısa süre önce ‘satılan’ bir araç Ulus’un evinin önünde beklerken görüldü.

2 ay sonra bir sabah Ulus’un kapısı çalındı ve KCK Basın soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Tutuklanması Ulus’u tanıyanları hayrete düşürdü. Kitapta Ulus’un Terörle Mücadele Şubesi’nde verdiği ifade de yer aldı.

‘Halkla ilişkilerden Yeliz’le örgütsel bağınız?’
Polis, Ulus ve Fırat Haber Ajansı yöneticisi İsmet Kayhan arasında ‘Tarkan’ın Narkotik Şube’de verdiği ifade tutanağına ilişkin’ geçen MSN konuşmasını örgüt içi bir görüşme olarak algıladı. Bununla da kalmadı, dünyaca ünlü şarkıcı Tarkan’ın hangi örgüt üyesi olduğunu sordu!

Aynı sorguda Ulus’un Aydınlık Gazetesi halkla ilişkiler biriminden Yeliz isimli çalışanla yaptığı konuşma da örgüt görüşmesi sayıldı. Görüşmede Yeliz “Haberi mailinize attım. Bilgi vermek istedim” derken, Ulus’ta
“Tamam çok teşekkür ederim” diyerek yanıt verdi. Ancak polis Ulus’a “Bu kişiyle örgütsel bağınız nedir?” sorusunu yöneltti.

‘Başbakan’ın hastalığı var’demek suç
Ulus tutuklandıktan 140 gün sonra çıkan iddianamede kendisine 18 sayfalık bir bölüm ayrıldı. Ulus’un habercilik refleksi suç unsuru olarak iddianamede yerini aldı. Kitapta İsmet Kayhan’la yapılan bir başka MSN konuşmasının nasıl çarpıtıldığı anlatıldı. Yapılan konuşmada Kayhan “Müdür, Başbakan’ın hastalığı kanser, haberin olsun. Ciğere sıçramış galiba” dedi. Ulus da “İş güzelmiş ya. Gidip araştırmak lazım” yanıtını verdi. Ancak Savcı Bilal Bayraktar “İş güzelmiş” sözleriyle Ulus’un gösterdiği gazetecilik refleksini, ‘Başbakan’ın hastalığına sevinmek’ olarak algıladı ve görüşmeyi iddianameye koydu.

-------------------------------------------------------------
Cemaat İsterse Kitabını %25 İNDİRİMLİ Satın Almak için Tıklayın;