20 Eylül 2013 Cuma

GAZETECİ ULUS HAPİSTE GEÇİRDİĞİ GÜNLERİ YAZDI


Vatan gazetesi muhabiri Çağdaş Ulus, kendisini cezaevine götüren süreci ve sonrasını yazdığı 'Cemaat İsterse' adlı kitabında anlattı.


Yaptığı haber amaçlı görüşme nedeniyle KCK üyeliği suçlamasıyla cezaevinde 268 gün kaldıktan sonra tahliye edilen Çağdaş Ulus, bir açık görüş ziyaretinde annesiyle geçen diyaloğunun yaşandığı sahneyi anlatan bölüm okuyanları duygulandırıyor.
Kaynak Yayınları’ndan çıkan kitabın tanıtımında “Vatan gazetesinde muhabirlik yapan Çağdaş Ulus, sıradan bir kaza haberinin peşinde koşuştururken bir anda her gazetecinin, her gün karşılaşmayacağı ve sonuçta hayatının 9 ayına mal olan bir tutukluluk sürecinin içinde bulur kendini” deniliyor.

‘Gazeteciliği bırak’
Ulus’u cezaevine götüren süreci ve cezaevinde yaşadıklarını anlatan kitapta Çağdaş Ulus’un, bir açık görüş ziyaretinde annesiyle arasında geçen, “‘Cezaevinden çıkınca gazeteciliği bırak oğlum. Başka bir meslek bul kendine’ diyen annem gözyaşlarına hakim olamadı. Onu teselli etmek de gözyaşlarını içine akıtan bana düştü” diye anlatılan bölüm, okuyanları duygulandırıyor. Ulus’u gözaltına almaya gelen polislere Ulus’un annesinin kahvaltı hazırlaması ve polislerle Ulus’un birlikte kahvaltı yaptığı bölüm de kitapta yer alan ilginç konulardan biri.

-------------------------------------------------------------
Cemaat İsterse Kitabını %25 İNDİRİMLİ Satın Almak için Tıklayın;