23 Eylül 2013 Pazartesi

Gazeteciliği Bırak Oğlum



     Vatan gazetesi muhabiri Çağdaş Ulus, kendisini cezaevine götüren süreci ve sonrasını yazdığı kitapta anlattı. Yaptığı haber amaçlı görüşme nedeniyle KCK üyeliği suçlamasıyla cezaevinde 268 gün kaldıktan sonra tahliye edilen Çağdaş Ulus'un, bir açık görüş ziyaretinde annesiyle geçen diyaloğunun yaşandığı o sahneyi anlatan bölüm, okuyanları duygulandırıyor. Ulus'un kendisini gözaltına almaya gelen polislerle evde yaptığı kahvaltı sahnesini anlattığı bölüm de kitapta yer alan ilginç konulardan biri.


     Kitabının tanıtımında “Vatan gazetesinde muhabirlik yapan Çağdaş Ulus, sıradan bir kaza haberinin peşinde koşuştururken bir anda her gazetecinin, her gün karşılaşmayacağı ve sonuçta hayatının 9 ayına mal olan bir tutukluluk sürecinin içinde bulur kendini" deniliyor.
     Ünlü Alman yazarı Heinrich Böll’ün Katharina Blum’un Çiğnenen Onuru başlıklı kitabındaki hikayeyi anımsatan olayları ve anılarını bu kitapta toplayan Çağdaş Ulus'un kitabı Kaynak Yayınları’ndan çıktı. Ulus, kitabına dava sürecindeki bütün belge ve kanıtları da ekleyerek, sıradan bir yurttaşın başına her an neler gelebileceğini kanıtlarıyla gösteriyor.
Ulus'u cezaevine götüren süreci ve cezaevinde yaşadıklarını anlatan kitapta Çağdaş Ulus'un, bir açık görüş ziyaretinde annesiyle arasında geçen,"Cezaevinden çıkınca gazeteciliği bırak oğlum. Başka bir meslek bul kendine diyen annem gözyaşlarına hakim olamadı. Onu teselli etmekte gözyaşlarını içine akıtan bana düştü" diye anlatılan sahne, okuyanları duygulandırıyor.  Ulus'u gözaltına almaya gelen polislere Ulus'un annesinin kahvaltı hazırlaması ve polislerle Ulus'un birlikte kahvaltı yaptığı sahnenin anlatıldığı bölüm de kitapta yer alan ilginç konulardan biri.

-------------------------------------------------------------
Cemaat İsterse Kitabını %25 İNDİRİMLİ Satın Almak için Tıklayın;