13 Mayıs 2013 Pazartesi

Yunus Nadi ödülleri sahiplerini buldu




Cumhuriyet gazetesinin kurucusu Yunus Nadi’nin adını yaşatmak için verilen Yunus Nadi Ödülleri’nde altı dalda 11 ödül verildi.


Cumhuriyet gazetesinin kurucusu Yunus Nadi’nin adını yaşatmak için 1946 yılından bu yana verilen Yunus Nadi Ödülleri, önceki akşam Cumhuriyet gazetesinin 89. kuruluş yıldönümü töreni kutlamaları kapsamında sahiplerine verildi. Bu yıl 67’ncisi düzenlenen Yunus Nadi Ödülleri önceki akşam Polat Towers’da bulunan Yapı Endüstri Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Cumhuriyet gazetesinin düzenlediği ve 310 kişinin başvurduğu yarışmanın ödül töreninde 6 dalda 11 ödül verildi.

‘İlkelerden ödün yok’
Törende konuşan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç, Cumhuriyet gazetesinin Atatürk ilkelerini savunmak için 89 yıldır çalıştığını belirterek, şunları söyledi: “Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu atlatması için hem sizlere hem de bizlere büyük görevler düşüyor. 7 Mayıs 1924’te başyazarımız Yunus Nadi’nin ilk günkü başyazısında verdiği direktifi biz çalışanlar olarak sürdürmeye gayret gösteriyoruz ve ilkelerimizden ödün vermeden yayıncılık hayatımızı devam ettiriyoruz.”
Erinç’in konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Sibel Türker, roman dalında “Hayatı Sevme Hastalığı” adlı yapıtıyla layık görüldüğü ödülü İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’dan aldı. “Öykü” dalında da “Öteki Kışın Kitabı” adlı eseriyle Bora Abdo ödüle layık görüldü. Abdo, ödülünü Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün elinden aldı.

Karikatürün en iyisi
Şiir dalında Seçici Kurul bu yıl ödülü Hulki Aktunç ve Gültekin Emre’nin birlikte yazdıkları “Opus” adlı kitabıyla Arzu K. Ayçiçek’in “Talidomit” adlı kitap dosyası arasında paylaştırdı. “Sosyal Bilimler Araştırması” dalında ödül, Doç. Dr. Hüner Tuncer’in “Metternich’in Osmanlı Politikası (1815-1848)” adlı kitabıyla Mustafa Solak’ın “Atatürk’ün Bakanı Şükrü Kaya ve Cumhuriyet Devrimi” adlı kitap dosyası arasında paylaştırdı. Tuncer ve Solak’ın ödüllerini Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay takdim etti.
‘Karikatür’ dalında ise ödül Hicabi Demirci ve Halit Kurtulmuş’un karikatürlerine verildi. “Fotoğraf” dalında verilen ödül ise, Hasan Hulki Muradi ve Ömer Yağlıdere’nin yapıtları arasında paylaştırıldı. Bu dalda da ödülü Cumhuriyet Vakfı Başkan Yardımcısı Alev Coşkun verdi.

-------------------------------------------------------------
Metternich'in Osmanlı Politikası Kitabını %25 İNDİRİMLİ Satın Almak için Tıklayın;