10 Mayıs 2013 Cuma

Tümamiral Çetin'e Soruşturma



Balyoz davasında 18 yıl hüküm giyen Tümamiral Semih Çetin'e "Bir İhanetin Öyküsü-Hasdal'da Bir Amiral" kitabı nedeniyle soruşturma açıldı. Askeri savcılık Kaynak Yayınlan'na da yazı göndererek basım yılına ilişkin bilgi istedi.

Genelkurmay Başkanlığı, Tümamiral Semih Çetin'in büyük ses getiren "Bir İhanetin Öyküsü-Hasdal'da Bir Amiral" kitabının ardından harekete geçti. Askeri savcılık halen Hasdal Cezaevi'nde bulunan Çetin hakkında soruşturma başlattı.

'Dertleri emeklilik'

Soruşturma kapsamında kitabı yayımlayan Kaynak Yayınlan'na yazı gönderildi. 29 Nisan 2013 tarihli yazıda kitabın hangi tarihte piyasaya sürüldüğüne ilişkin bilgi ve belge talep edildi. Kaynak Yayınlan tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada kitabın ikinci kez soruşturmaya konu olduğu belirtilerek "İlk yayınlandığında da TSK Deniz Kuvvetleri'nin ilgisini üzerine çeken ve acilen 2 nüshası istenen kitap, yayımlandıktan sonra kamuoyunda ciddi tartışmalara neden olmuştu" denildi.

KAYNAK YAYINLARI Genel Yayın Yönetmeni Sadık Usta "Çetin muvazzaf subay olması nedeniyle soruşturmaya uğramaktadır. Çünkü kitabı yayımlanma aşamasında büyük tartışmalara neden olmuştu. Anlaşılan Genelkurmay, bu kitabın yazılmasını fırsat bilerek Çetin'i disiplinsizlik suçlamasıyla emekli etmeyi planlamaktadır. Böylece Çetin'in özlük haklarının kısıtlanmasına yönelik bir tedbir de almaktadır" dedi.,



-------------------------------------------------------------
Bir İhanetin Öyküsü Kitabını %25 İNDİRİMLİ Satın Almak için Tıklayın;