13 Mayıs 2013 Pazartesi

Balyoz’un Kitabına da Soruşturma!



Balyoz’un kitabına da soruşturma açıldı! Balyoz davasında tutuklu yargılanan Tümamiral Semih Çetin, yaşadıklarını ‘Bir İhanetin Öyküsü’ adıyla kitaplaştırdı. Askeri savcılık kitap hakkında soruşturma başlattı... Tümamiral’in eşi Nilüfer Çetin ise, soruşturma konusuyla ilgili olarak "Genelkurmay’ın kendi subayına reva gördüğü bu tutum tarihe kazınacak” diye konuştu..


Balyoz Davası’ndan 18 yıl hüküm giyen ve Hasdal Cezaevi’nde tutuklu bulunan Tümamiral Semih Çetin’in cezaevinde kaleme aldığı “Bir İhanetin Öyküsü Hasdal’da Bir Amiral” başlıklı kitabı için Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Yayınevine gönderilen 29 Nisan 2013 tarihli yazıda, Semih Çetin’in “Bir İhanetin Öyküsü, Hasdal’da Bir Amiral” başlıklı kitabın tam olarak hangi tarihte piyasaya sürülmeye başlandığının ilgili belgelerle Askeri Savcılığa bildirilmesi istendi.

Tümamiral’in eşi Nilüfer Çetin, soruşturma konusuyla ilgili olarak, “Askeri Savcılık, yayınevine dilekçe gönderdi. Eşimin kitabına muvazzaf askerler de yoğun ilgi gösterdi. Genelkurmay’ın kendi subayına reva gördüğü bu tutum tarihe kazınacak" dedi.

Çetin'in Balyoz davası sürecinde tanık olduklarını anlatan kitap, yayımlandıktan kısa bir süre sonra, içerdiği bilgiler nedeniyle kamuoyunda ciddi tartışmalara neden olmuştu. Deniz Kuvvetleri Komutanı olması beklenen Oramiral Nusret Güner’in istifası, Semih Çetin’in kitabında verilen bilgilere dayandırılmıştı.


-------------------------------------------------------------
Bir İhanetin Öyküsü Kitabını %25 İNDİRİMLİ Satın Almak için Tıklayın;