10 Mayıs 2013 Cuma

Balyoz’un kitabına da soruşturma!



Balyoz davasında tutuklu yargılanan Tümamiral Semih Çetin yaşadıklarını ‘Bir İhanetin Öyküsü’ adıyla kitaplaştırdı. Askeri savcılık kitap hakkında soruşturma başlattı.

Balyoz Davası’ndan 18 yıl hüküm giyen ve Hasdal Cezaevi’nde tutuklu bulunan Tümamiral Semih Çetin’in cezaevinde kaleme aldığı “Bir İhanetin Öyküsü Hasdal’da Bir Amiral” başlıklı kitabı için Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Ankara’daki Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı tarafından Kaynak Yayınları’na gönderilen belgede “Askeri Savcılığımızca yürütülmekte olan 2013/231-178 evrak-esas sayılı soruşturmaya istinaden” ibaresi yeraldı. 29 Nisan tarihli dilekçede Semih Çetin’in “Bir İhanetin Öyküsü, Hasdal’da Bir Amiral” başlıklı kitabın tam olarak hangi tarihte piyasaya sürülmeye başlandığının ilgili belgelerle Askeri Savcılığa bildirilmesi istendi.

Balyoz hükümlüsü Semih Çetin’in cezaevinde yazdığı kitapta; Balyoz sürecinde yaşadıklarını kaleme alırken, Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner’in istifası da Çetin’in kitabında verilen bilgilere dayandırılıyor.

“Genelkurmay’a kırgınız”

Tümamiral’in eşi Nilüfer Çetin soruşturma konusuyla ilgili olarak “Askeri Savcılık, yayınevine dilekçe gönderdi. Eşimin kitabına askerler muvazzaf askerlerden de yoğun ilgi gösterdi. Genelkurmay’ın kendi subayına reva gördüğü bu tutum tarihe kazınacak” dedi. 

Nilüfer Çetin şöyle devam etti: “Eşim, kitabında özeleştiri yapıyor. Balyoz sürecinde birçok komutanın yetersiz kaldığını kaleme aldı. En baştan beri ‘Öcalan’a karşılık bizleri afla serbest bırakacaklar. Öcalan’ı çıkarmak için bizi esir tutuyorlar’ diyor. Eşim askeri sırları ifşa etmedi. Eşim, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel’in savcı Fikret Seçen’e hediye ettiği kravata da değinip kızgınlığını kaleme aldı. Güner’in istifası ve Bilgel’in kravat olayı belli ki rahatsızlık yaratmış.”

“Ne tavsiye edersin?”

Tümamiral Çetin; kitabında Oramiral Güner’in istifa edeceğini şöyle anlatıyordu: “Genel hatlarıyla durumu kendisine özetledim. Komutan ‘Sence ne yapmalıyım, bana ne tavsiye edersin?’ diye sorduğunda ‘Komutanım, yardımcınız, filo komutanlarınız, üs komutanınız tutuklu. Bu şartlar altında yaptığınız Donanma Komutanlığı görevinden zevk almanız, bu görevi gerektiği gibi yapmanız mümkün değil’ cevabını verdim. Karşılığı ilginçti: ‘Aynen öyle, hislerime tercüman oldun.’


-------------------------------------------------------------
Bir İhanetin Öyküsü Kitabını %25 İNDİRİMLİ Satın Almak için Tıklayın;