4 Mart 2013 Pazartesi

SAVCILIK ACİL OLARAK İSTEDİ


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Tümamiral Çetin'in kitabını yayınevinden "acil" olarak istedi

Balyoz davasında hakkında 18 yıl ceza verilen Tümamiral Semih Çetin’in Kaynak Yayınları’ndan çıkan, “Bir İhanetin Öyküsü-Hasdal’da Bir Amiral” isimli kitabını İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yayınevinden “acil” olarak istedi.

Gölcük Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı olarak Balyoz davası nedeniyle Hasdal’da tutuklu bulunan Semih Çetin’in kitabında, Gölcük Donanma Komutanlığı’nda 6 Aralık 2010 tarihinde, dönemin Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen tarafından yapılan baskının ayrıntılarını anlatıyor. Konunun basında yer alması nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu, kitap daha raflardaki yerini almadan yayınevinden acil olarak istedi.



Kaynak Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Sadık Usta konuyla ilgili, “Bir İhanetin Öyküsü şimdiden büyük ilgi gördü. İlk kez muvazzaf bir subay başından geçenleri yazdı. Donanma Komutanlığı da kitaptan acilen iki nüsha istetti. Kitapta Balyoz davasıyla ilgili günyüzüne ilk kez çıkan çok konu var. Bunlar aynı zamanda haber değeri taşıyor. Gazetelerde çıkan haberler savcılığın dikkatini çekmiş olabilir. Kitabın daha raflara çıkmadan savcılıkça istenmiş olması ilginç. Avukatımız konuyla ilgileniyor” dedi.

Tümamiral Semih Çetin, “Bir İhanetin Öyküsü” adlı kitabında tanıklık ettiği Gölcük Donanma Komutanlığı’nda yapılan aramayı anlattı. Tümamiral Çetin, savcıların Donanmadaki aramada belgeleri elleriyle koymuş gibi döşemelerin altında bulduğunu belirterek aramanın ardından savcılar ve dönemin Donanma Komutanı Murat Bilgel arasında yaşananları anlatması kamuoyunda geniş yankı buldu.


Kaynak:  Muhalif Gazete -  http://www.muhalifgazete.com/58121-Savcilik-acil-olarak-istedi.htm