10 Ekim 2013 Perşembe

MAHKEMELERDE ENGELLENEN SAVUNMALAR BU KİTAPLARDA


Komutanlar kararı önceden görmüştü


Balyoz Davası’nın temyiz duruşması Yargıtay 9. Dairesi’nde 9 Ekim’de görüldü. Cezaların onanması, tahliye kararları, tutuklu yakınlarının isyanları, sevinçleri güne damgasını vurdu.
Aralarında Ergin Saygun, Çetin Doğan, Dursun Çiçek, Engin Alan, Mehmet Otuzbiroğlu ve Özden Örnek’in de bulunduğu 237 sanık hakkında verilen mahkûmiyet kararları onandı.
MAHKEMELERDE ENGELLENEN SAVUNMALAR BU KİTAPLARDA
Tutuklu komutanlar, tertip sürecini, TSK’ya oynan oyunu, bu oyunun dış bağlantılarını, sahte belgelerle mahkûm edilişlerini, gizli tanıkları kitaplarında zaten yazmışlardı.
Daha önce çıkarıldıkları birçok mahkemede sundukları deliller incelenmeyen, hatta savunma bile yapamayan, komutanlardan Ergin Saygun, Türk Ordusuna Balyoz kitabında Ergenekon’un, Balyoz’un ne olduğu, bu davalarım imal süreci, TSK’ya düzenlenen tertibin medya ve “dış” ayakları, üretilen sahte deliller gibi birçok konuya ışık tutmakta.
Tümamiral Semih Çetin ise, Bir İhanetin Öyküsü kitabında tutuklanmasıyla ilgili olarak şöyle diyordu:
“15 yıl önce Türkiye ile Yunanistan’ı savaşın eşiğine getiren bir kriz döneminde gemimizle Kardak bölgesinde görev yaparken, çok yakınımıza sokulan Yunan gemilerindeki subayların gözlerinde gördüğüm nefreti hiç unutamamıştım. Yıllar sonra soğuk bir şubat gecesi, Beşiktaş Adliyesi’ndeki gözlerde bundan çok daha fazla nefret göreceğimi doğrusu hiç aklıma getirmemiştim. Kendi ordusuna ve donanmasına komplo kuracak kadar alçalmış bir çetenin yarattığı bir ihanet sürecinden geçiyoruz. Kendi ülkemizde esir düştük.”
1996 yılında Yunanistan ve Türkiye’yi savaşın eşiğine getiren Kardak Krizi sırasında kayalıklara Türk bayrağı diken SAT timinin komutanı Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen’in, Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir kitabından bazı başlıklar da şöyle:
Neden SAT Komandoları hedefte?
Ergenekon ve Balyoz tertiplerini düzenleyen dış destekli ekibin şeması
Asrın İftirası Balyoz Davası
ABD-AKP-F Tipi Cemaat Ortaklığı
Alevi personel hedefte mi?
Beşiktaş’ta Sırtlan Pususu kitabını kaleme alan Jandarma Kurmay Albay Mustafa Önsel de durumu şöyle özetliyor: “Kendi ordusundan nefret edenler, gün gelir başka orduları beslerler”.
Odatv.com