26 Kasım 2013 Salı

'Bu çocukların ahı tutacak, göreceksiniz'


Yazar Cezmi Ersöz, Antakya'daki gezi protestolarında yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in hayatını anlatan 'ABDOCAN' adlı kitabın söyleyişini İskenderun'da yaptı. Söyleşiye, 'Abdocan'ı birlikte yazdığı Abdullah Cömert'in abisi Zafer Cömert'te katıldı.

İskenderun'daki Pera Cafe'de yapılan söyleşide, 'Abdocan' adlı kitabı imzalayan yazar Ersöz, "Ben de onun gibi devrimciyim" dedi. İnsanların haysiyetleri için her şeyi göze almaları ve bunun için birçok şeyi yapmasının çok onurlu olduğunu anlatan Cezmi Ersöz, "Gezi parkı olaylarında sosyalizm deneyi yaşandı.
Parktaki Devrim Market'te her şey, poğaça, çay, kitap bedavaydı. Sermaye aslında çok korkaktır. Bu tür olaylardan da korkar, ama insanların yanı sıra sermaye de Gezi'ye çok şey gönderdi. Enterasandı. Keşke birkaç ay daha sürseydi, ama izin vermezler ki!" dedi. Kemalizmin 10 yıldır ötekileştirildiğini, toplumun ülkedeki tehlikenin farkında olmasını isteyen Ersöz, şunları söyledi: "Gidin Anadolu'yu görün. Özellikle orta Anadolu'yu. Madem ki özgürlükler önemseniyor, o zaman her düşüncenin, farklı düşüncenin kendini özgürce ifade ette hakkı var."

'Dinsel faşizm çok tehlikeli'
Dinsel faşizmin çok tehlikeli olduğunu belirten Ersöz, "Dinsel faşizm, askeri faşizmden çok daha tehlikeli. Çünkü, askeri faşizm gelir-gider. Ama dinsel faşizm ülkeyi 100 yıl geriye götürebilir. Ve o gitmez" düşüncesini paylaştı.

Gezi protestolarında 6 kişinin yaşamını yitirdiğini 5 bin kişinin çeşitli şekilde yaralandığını, gözünü kaybedenlerin olduğunu anlatan yazar Ersöz, "Gezi'dekileri, karşılarındaki halkı, genç üniversitelileri düşman gibi gördüler. Çok öfkeliyim... Bu çocukların ahı tutacak, göreceksiniz. Size belki çok mistik gelecek, ama eden bulur. Ah almak diye bir şey var. Ben buna inanıyorum" diye konuştu.
Emevilerde olduğu gibi günümüzde de dinin bir saltanata dönüştüğünü ifade eden Yaşamından kesitleri esprlili bir dille anlatan Ersöz, Başbakan'ın birkaç kez rüyasına girdiğini, oturduğu evin salonunu beğendiğini söyleyip, AVM yapmak istediğini belirtince çok korktuğunu da kaydetti. Mizahı sevdiğini anlatan Ersöz, insanların neşelerini almasına izin vermemelerini de istedi. 


----------------
ABDOCAN Kitabını %25 İndirimli Satın Almak İçin Tıklayın;