20 Ağustos 2013 Salı

DİP DALGASI YERYÜZÜNE ÇIKTI


Kaynak Yayınları "Dip dalgası yeryüzüne çıktı!" sloganıyla Gezi Direnişi adlı bir kitap çıkardı. Kitapta en bilinmedik Gezi Direnişi fotoğrafları yer alıyor. 256 sayfalık büyük boy kuşe kağıda basılan fotoğraflar, "ben de oradaydım" dedirtiyor. Fiili olarak içinde olun olmayın, kitap direnişin her anının, her duygunun karelerini içermesi bakımından bir arşiv niteliğinde.


BİR PARK, BİR DİRENİŞ DOĞURDU

“Taksim Yayalaştırma Projesi” kapsamında, Mayıs ayı içinde Taksim Meydanı’nda bulunan Gezi Parkı’nın hükümet tarafından yıkılarak yerine AVM veya Topçu Kışlası yapılacağı tartışmaları gündemdeydi. Bunun üzerine başta çevreciler, işçi makinelerinin Gezi Parkı’na girmesini engellemek amacıyla burada günlerce çadır kurdular. 
Polis orantısız gücünü, 31 Mayıs sabahı çevrecilerin çadırlarını yakarak gösterdi. Bu olay üzerine, “Gezi Parkı Direnişi” tüm yurdu sardı. Herkes sokaklara çıkıp polis şiddetine göğüs geriyordu. “Tencere Tava” orkestrası pencerelerden direnişe destek veriyordu. Polisin şiddetini her gün arttırması sonucunda beş gencimiz “Gezi Direnişi Şehidi” oldu. 

DÜNYA,  “DİREN GEZİ” DİYE BAĞIRIYOR

Gezi Parkı Direnişi kısa süre içinde yurt sınırlarını aşarak uluslararası arenada da sesini duyurdu. Dünya genelinde pek çok sanatçı Gezi Parkı Direnişine destek verdi. 

TARİH YAPAN TÜRKLER, BU SEFER DE TARİH YAZIYOR

Tarihin unutamayacağı Haziran Ayaklanması, sıcağı sıcağına belgelerle pek çok kitapevi ve yazar tarafından kitaplaştırılıyor. Son olarak Kaynak Yayınları’nın çıkardığı “Gezi Direnişi” kitabı raflarda yerini aldı. 
“Gezi Direnişi” kitabında şimdiye kadar hiçbir yerde yayınlanmamış en özel fotoğraflara yer veriliyor. “Gezi Albümü” niteliğinde olan kitap, tüm yurt genelinde çekilen direniş fotoğraflarından oluşmakta. O direnen kalabalığın içerisinde siz de kendinizi bulacaksınız. 

DÜNYA AYDINLARININ SİZE MESAJI VAR

Kitapta Noam Chomsky, Slovaj Zizek, Jürgen Elsaesser, Roger Waters’ın da aralarında bulunduğu 34 aydının Gezi Parkı Direnişiyle ilgili yorumları yer almakta.
Dünyaca tanınan ünlü Brezilyalı yazar Paulo Coelho’nun kitapta yer alan yorumu ise şöyle: “Kendimizden utanalım: Türkiye’de protestoculara karşı kullanılan biber gazı Brezilya malı.” 

KİTAP, BİR GEZİ KOLEKSİYONU NİTELİĞİNDE

Kaynak Yayınları’nın “Gezi Şehitlerine” adadığı bu kitabın editörlüğünü Ferhan Bayır yaptı. “Biz de oradaydık!” dedirten kitap, bir Gezi Direnişi koleksiyonu niteliğini taşımakta. 


-------------------------------------------------------------
Gezi Direnişi Kitabını %25 İNDİRİMLİ Satın Almak için Tıklayın;