10 Temmuz 2013 Çarşamba

BALYOZ DAVASININ ÇOK AZ BİLİNEN İNSAN ÖYKÜLERİ


     Psikolog Pelin Çınar ve gazeteci Burak Bilge; Balyoz davası sanığı bazı komutanların kızlarıyla duygusal bağlarını mutluluklarını, hüzünlerini, hasretlerini, yıkılışlarını ve yeniden mücadeleye başlamalarını "Babamı Beklerken" adıyla kitaplaştırdı.

     Kitabının yazarları Psikolog Pelin Çınar ve gazeteci Burak Bilge böyle bir kitabı yazmalarına neden olan duygularını şöyle dile getiriyorlar:

     "Mahkeme bir sanığa ceza veriyor, bir aile yıkılıyordu. İçeride bir baba ceza alıyor, dışarıda bir kız çocuğu ağlıyordu. Etkileyici bir sahneydi. İzlerken bile içimiz titremişti. Bu kitap bir Balyoz Davası kitabı değildir. Amacı davanın meşrutiyetini, haklılık veya haksızlığını savunmak da değildir.

     Kitabımız, Ergin Saygun ve Ece'nin, Engin Alan ve Tülin'in, Hayri Güner ve Eser'in, Metin Yavuz Yalçın ve Mine'nin, Ramazan Cem Gürdeniz ve Ülkem'in, Cem Aziz Çakmak ve Tuğçe'nin, Hasan Basri Aslan ve Melis'in, Dursun Çiçek ve irem'in mutluluklarını, hüzünlerini, hasretlerini, yıkılışlarını ve yeniden ayağa kalkıp mücadeleye, direnişe başlamalarını biyografi gibi değil; bir masal, bir öykü tadında siz okurlara sunuyor."

      KAYNAK YAYINLARI'nın yayımladığı "Babamı Beklerken", başka şehirlerde, farklı zamanlarda yaşasalar da mutlulukları ve acıları ortak olan sekiz asker kızının biricik kahramanlarına, babalarına hasret yaşamlarını anlatıyor.

     Toplumsal bir dram halini alan bir vak'adan yola çıkarak "Babamı Beklerken" i kaleme alan yazarlar, her biri birbirinden bağımsız ama bir o kadar da birbirine yakın bu yaşantıları, araştırmacı gazeteciliğe yakışır bir hassasiyetle inceleyerek, derinlerden çıkardıkları hazineleri duru ve akıcı bir dille aktarıyorlar.

     Hayatları, babalarının mesleği gereği, beklemekle geçen kızların, babalarının emekliliklerine "kavuştuk artık" diyerek sevinecekken, bu kez de hapse atılmalarıyla yıkılmalarının öyküsü yürekleri burkuyor. Sanık babalar içeride kendilerini savunurken dışarıda aileleri ve en başta da kızlarının benzeri görülmemiş bir örgütlenmeyle tarihimizin en büyük haksızlığına karşı mücadeleleri ise okurları heyecanlandırıp, geleceğe dair umutlarını tazeletecek nitelikte...

-------------------------------------------------------------
Babamı Beklerken Kitabını %25 İNDİRİMLİ Satın Almak için Tıklayın;