26 Mayıs 2013 Pazar

Gizli Tanık Terörü


Bülent Annç'ta Emine Erdoğan'ın kaseli mi var?
     Başlıktaki soruyu Ergenekon davasında dinlenen 31 gizli tanıktan birinin iddiası nedeniyle sorduk. Madem Ergenekon'un hâkimleri ciddiye alıp da bunlan dinliyor, bugünlük biz de kulak verelim... 27 Temmuz 2012 günü dinlenen Yıldız kod isimli gidi tanık anlatıyor: "Papa Türkiye'ye geldiği gün, Bülent Armç Emine Hanım ile ErgÜn Poyraz'ı buluşturmuş, Emine Hanım demiş ki,'Niçin bide uğraşıyorsun, biz sana ne yaptık'demiş... Pardon Bülent Armç buluşturmamış, Bülent Annç'ta bu laset varmış... Bülent Arınç'ın bikfiği isimler çekmişler, bu benim mantığım. Tayyip'i yıkacağını, bu kasetle Tayyip'İ yıkacağını..." İşin ilginç yanı, gizli tanık Yıldız, sözlerinin devamında tertibi de aslında ifşa ediyor: "Bakın duyduğumu ben yazdırdım. Po&s sadece isim söyledi, Bülent Armç, Emine Erdoğan dedi... Çünkü biliyorlar.''Hâkim "Emniyet nasıl biliyor?" diye soruyor. Yıldızın yanıtı: "O Türk polisinin gücü işte." Tek başına bu sözler bile Ergenekon tertibini, tertipte Emniyet içindeki F Tipi yapının rolünü ortaya koymaya yetiyor!

Gizli tanık terörü
     Bu çarpıcı sözleri, Ergenekon davasının kıdemli sanıklarından Hikmet Çiçek'in son kitabından alıntıladım. Yılların usta gazetecisi Hikmet Çiçek, Ergenekon davasında dinlenen 31 gizli tanığı kitaplaştırdı. Kaynak Yayınlan'ndan çıkan"Ergenekon Tertibinde Gizli Tanıklar" isimli bu kitap, biz gazeteciler için bir hazine! Cinayet, uyuşturucu kaçakçılığı, gasp, tecavüz, adam yaralama, adam kaçırma, dolandıncıhk, fuhuş hükümlüsü gibi "saygın" mesleklere sahip bu gizli tanıklar içinde PKK, DevSol ve Hizbullah itirafçılan da var. Hikmet Çiçek bu gizli tanıkların anlattıklarını yazarken, aslında tam bir gidi tanık terörüyle karşı karşıya bulunduğumuzu da sergilemiş oluyor.

MİT: Erdoğan'ın hesaplarını ClA'ya Arınc verdi
     Son olarak Fethuflah Gülen'le görüşen Annç'la ilgili bu iddia önemli. Zira Cemaati "devlet içinde devlet" olarak nitelendiren Eıdoğan da biliyor ki, kendisini dinleme olanağına sahip tek yapı Gülen'in Emniyetin TEM ve İstihbarat tâlimlerine yerleşmiş çocuklarıdır. Nitekim dinlendiği ortaya çılanca İlk iş olarak polis korumalarının tamamını değiştirdi. Armç'ın adı bu tip işlere ilk kez karışmıyor tabü... Örneğin Ergenekon sanığı olarak Silivrilde yatarken şüpheli bir şekilde ölen MİT'in üst düzey yöneticisi Kâşif Kozinoğlu. Erdoğan'ın gidi hesap bilgilerini ClA'ya Arınç'ın verdiğini iddia etmişti!

Erdoğan'ı kim dinleyebilir?
     Bülent Armç faslını burada kapatıyor ve bu kez Hikmet Çiçek'in koğuş arkadaşı Deniz Yıldırıma kulak veriyonjz. Erdoğan'ın kasetlerini haberieştinüği için Ergenekon'da yargılanan Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım, önceki gün son savunmasını yaptı. Yıldırım, Çiçek'in kitaplaşhrdığı 31 gidi tanığın ifadeleri dışında, dinlenen tüm tanıkların, yani 157 kişinin ifadelerini de İncelemişti. 10 bin sayfayı aşkm ifadelerden çıkardığı sonuçlan son savunmasında özetledi. Biz sadece 157 tanığın da varlığı iddia edilen Ergenekon örgütüne dair tek bir somut şey söyleyemediğini, en fada "görmedim, bilmiyorum, sadece duydum" diyebildiklerini köşemize alalım.
     Yıldırım savunmasının ikinci bölümünde üç önemli saptamayı dile getirdi:
     1. Deniz Yıidmm, savanın mütalaasında da görüldüğü gibi, sadece 4 konuşmayı yayımladığı için yargılanıyordu.
     2. Ancak Yddmm'ın veyımladığı 4 konuşma da, basın savalarının açtığı davalar nedeniyle yargılanmıştı fakat tamamı beraat etmişti. Suç bulunmamış, tersine gerekçeli kararda da belirtildiği gibi kamu yaran bulunmuştu!
     3. Üstelik mahkemede tanık olarak dinlenen Vatan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Deveaoğtu, Yıldmm'ım yayımladığı görüşmelerin Aydınlık gibi diğer gazetelere de gönderildiğini açıklamıştı. Üstelik Vatan ve Haber Türk, bunlan kısmen haberleştirmişti.
     Savcıların iddialarını tek tek çürüten Deniz Yıldırım savunmasının sonunda haklı olarak mahkeme heyetine soruyordu: "Erdoğan'ı tem dinleyebilir?'Yanıtı da yine kendisi veriyordu: "Başbakan Erdoğan'ı ben dinlemedim, dinleyemem de... Erdoğan'ı sadece en yakmmdakiler dinleyebilir!"

-------------------------------------------------------------
Ergenekon Tertibinde Gizli Tanıklar Kitabını %25 İNDİRİMLİ Satın Almak için Tıklayın;