7 Mart 2013 Perşembe

MEHMET BEDRİ GÜLTEKİN: DOĞRU MEVZİDE SAVAŞAN KOMUTAN


Halen görevde olan (Donanma Komutan yardımcısı) Tümamiral Semih Çetin’in Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik “düşman operasyonu”nu yazdığı kitabı, “Bir İhanetin Öyküsü”, Kaynak Yayınları’ndan çıktı.
“Balyoz” ve “Ergenekon” davalarından yargılanan çok sayıda emekli subay ve astsubay, karşı karşıya kaldıkları komployu çeşitli yönleri ile yazdılar. Sayın Çetin’in kitabı, hâlâ görevde olan bir Amiral tarafından yazılması nedeniyle ayrıca önem taşıyor.


Kitabın özeti
Tümamiral Semih Çetin’e göre; Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef alan saldırıyı ana başlıkları ile şöyle ifade etmek mümkündür:
1. Saldırının arkasında “Müttefikimiz olan Süper Güç” bulunmaktadır. Atlantik ötesindeki bu güç, içerideki işbirlikçileri aracılığı ile tertibi tezgâhlamıştır.
2. Hedef Türkiye Cumhuriyeti’dir. Atatürk’ün bağımsız, laik ve demokratik Türkiye’sini yok etmektir.
3. Türk Silahlı Kuvvetleri, yani “Kemal’in askerleri” tasfiye edilmeden, düşman Türkiye’ye yönelik amaçlarına ulaşamaz.
4. Bu tertipte Deniz Kuvvetleri özel olarak hedef alınmıştır. Çünkü Deniz Kuvvetleri, son otuz yılda aldığı tedbir ve yaptığı atılımlarla, bağımsız bir güç olma yolunda stratejik başarılar elde etmiş, Akdeniz, Ege ve Karadeniz’de emperyalist oyunları bozmuş, Türkiye’nin çıkarlarını savunmada başarılı olmuştur.
5. Deniz Kuvvetlerimize, ancak tarihteki “Navarin” ve “Çeşme” felaketleri ile kıyaslanabilecek, hatta daha ağır bir darbe vurulmuştur. Deniz Kuvvetleri, tasfiye edilen komuta kadrosunun yarattığı boşluğu ancak 20 yılda doldurabilecektir.
6. “Adil yargılama” bir safsatadan ibarettir. Tertip merkezinde alınan kararların uygulanmakta olduğu bir tiyatro sahnelenmektedir.
7. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve Deniz Kuvvetleri’ne bu tertibi kuranlar, amaçlarına ulaşacaklarını düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Tertipçiler er geç sanık sandalyesine oturtulacaklardır.

Neden özellikle Deniz Kuvvetleri
Deniz Kuvvetleri’ndeki toplam subay sayısı 5 000 civarındadır. Balyoz davasının soruşturmasına ise her rütbeden 1800’den fazla subayın adı karıştırılmış.
Balyoz Davası’na, “Poyrazköy” ile “I. ve II. Casusluk ve Fuhuş Davaları”nda da adı geçen deniz subaylarını ekleyin, toplam subay sayısının neredeyse yarısı gibi bir rakam çıkıyor ortaya!
Bu kadar kapsamlı bir saldırının özel bir nedeni olmalı. Bunu açıklıyor Semih Çetin:
“Emperyalist güçlerin, Türkiye’yi, İspanya’nın Sevilla Üniversitesi’nde yayımlanan bir haritada gösterildiği üzere, Doğu Akdeniz’de Antalya Körfezi açıklarında dar bir deniz alanına mahkûm etme girişimlerine yakın geçmişte set çeken,
“Karadeniz’de Türkiye’nin başlattığı; Rusya, Ukrayna dâhil kıyıdaş tüm devletleri bir araya getiren, çok uluslu harekât, tatbikat ve eğitim faaliyetleri ile Karadeniz’i tam bir huzur ve barış denizi yapan girişimlere ön ayak olan,
“Kardak’taki krizi lehimize çeviren harekâta katılan, Ege’deki, Kıbrıs’taki oldubittileri engelleyen,
“Hepsinden önemlisi, Deniz Kuvvetlerimizin, Batılı silah tüccarlarının yağlı kapısı olmaktan çıkmasını sağlayan MİLGEM, GENESİS gibi devasa projeleri başlatan veya bu projelerde çalışan birçok emekli ve muvazzaf subay bu tertibin hedefi olmuş.
“Cumhuriyet’in kuruluş ilkelerine, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine gönülden bağlı, ulusal çıkarlarımızın inatçı savunucusu bu subaylar, bugün sahte davaların mağdurları olarak Hasdal ve Silivri cezaevlerinde hapis yatıyor…
“Türk Deniz Kuvvetleri, Kıbrıslı Rumların Doğu Akdeniz’deki petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerine engel olduğu için, 2009 AB ilerleme raporunda açıkça ismi zikredilerek şikâyet konusu yapılmıştı. Bugünse Rumlar, Doğu Akdeniz’de platform kurup petrol çıkarma aşamasına geldi. Ne rastlantı!”

Doğru mevzide ve haklı olmanın verdiği güven
Bütün bu olumsuzlukların yanı sıra kitap, aynı zamanda geleceğe ilişkin büyük bir umut ışığını da içinde taşıyor.
“Kemal’in askerleri” tertibi görmüş ve doğru mücadele mevzisine girmiş durumdalar. Sayın Semih Çetin’in kitabında her şeyden önce bu gerçeği görüyoruz.
Kitapla ilgili olarak yazdığımız bu yazıyı, Tümamiral Semih Çetin’in sayfalarına aldığı, silah arkadaşı Tuğamiral Cem Çakmak’ın savunmasının sonunda söyledikleri ile tamamlayalım:
“Son olarak, hainlik ve ihanetin odağı olan ve dış mihraklara uşaklık eden şerefsizlere sesleniyoru: Bu salondaki koltuklara oturacaksınız ve vatana ihanetten yargılanacaksınız. Bundan kaçışınız asla mümkün değildir.”
“Bir İhanetin Öyküsü”, Türkiye’ye karşı sürdürülen emperyalist tertibi anlayabilmek açısından mutlaka okunması gereken bir kitap.


Kaynak:  İşçi Partisi