7 Mart 2013 Perşembe

FİLMİYLE AYNI GÜN YAYINLANDI!


Yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan'ın yaptığı "Kelebeğin Rüyası" filmi bugün gösterime girdi. Film Zonguldaklı şairlerin hayatından söz ediyor.

Yine filme konu olan Zonguldaklı şair Rüştü Onur’un günışığına çıkan mektup, şiir ve resimlerinin ilk kez bir araya getirildiği ve önsözünü Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı “Rüştü Onur: Mektubun Avucumda” kitabı da bugün Kaynak Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Daha şimdiden çok satanlar listesine aday görünen kitapta Onur'un 71 yıl boyunca günışığına çıkmamış ve eşi Mediha Hanım'a yazdığı hususi mektuplarının yanı sıra bilinmeyen aile arşivinde kalmış şiirleri ve özel fotoğrafları da yer alıyor.

Önsözünü Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı kitap yayınevi tarafından bir hafta gibi kısa bir sürede hazırlandı.

Kelebeğin Rüyası filminin yönetmeni ve aynı zamanda oyuncusu olan Yılmaz Erdoğan, "Mektubun Avucumda: Bilinmeyen Mektupları ve Şiirleri Rüştü Onur" kitabının önsözünde ise şunları yazdı: “Şimdi mektuplarınızın kitaplaştığını görmek, sizin ulaşmak istediğiniz insanlara ulaşmanıza sebep olmak, bütün bunlar çok gurur verici ama daha önemlisi biz, yani bütün film ekibi size aşık olduk..."

Şenol Çarık


Kaynak:  Muhalif Gazete